fredag den 8. oktober 2010

Hvad er stretch i en piercing?

Stretching bruges til at udvide hullet i en piercet del af kroppen. Det kan være øret, næsebor eller tunge, så man kan bære store smykker i sin piercing. Stretching er en langvarig proces, der ofte strækker sig over uger eller flere måneder med omhyggelig pleje og overvågning. Det sker i små etaper, når et piercet hul skal udvides så det bliver større.

Er du allerede ved at få kolde fødder? Hvis ikke, så læs videre...

Der er mange måder at stretche en piercing. Den mest almindelige metode, kaldes tilspidsning, der bruger man den smalle ende af en trekantet spids stift, til at udvide piercingen. Den sættes fast i piercingen og rykkes langsom mod den brede ende. Alle kroppe reagerer forskelligt på at blive få lavet stretching. Nogle heler hurtigt efter en piercing, mens andre skal bruge længere tid. Eksperter siger, at du skal gange den tid, det tog for din første piercing at hele, med tre, når du skal beregne perioden for stretching. Så skulle det være muligt for huden at hele, og forberede sig til næste fase. Men som med de fleste andre ting når det handler om kroppen, skal man bruge kyndig vejledning.

Stretching og kropsudsmykning er en ældgammel tradition, som også findes hos stammefolk i Sydamerika, Afrika og Asien. Et berømt eksempel er ’Tallerken-stammen’, der bærer en stor tallerken lavet af ler eller træ, som er piercet ind i øvre eller nedre læbe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar