tirsdag den 28. september 2010

Hvad er plugs?

Betydningen af ordet 'plug' har været skiftet meget gennem tiderne. I dag betyder det store fancy smykker, der kan fastgøres i en piercing eller en ’stretch’.

Lysten til at udsmykke vores kroppe er ældgammel. Den mumificerede krop, ’Ötzi the Iceman’, som stammer fra tiden omkring 5000 år f.vt. havde stretching i ørerne på mellem 7-11mm, som er en meget voldsom stretching. Vores forfædre brugte altså også store piercinger! Man har også fundet en maske af en farao, kaldet Tutankhamon, i de ægyptiske pyramider med stretchede ører. Den afrikanske ’Tallerken-stamme’ havde store stykker dekoreret træ eller knogle hængende i deres piercinger i læberne. Ud over at symbolisere skønhed, var stretching i ansigtet også et symbol på social- og økonomisk status.

At sætte store og vilde plugs i din krop er en lang, kompliceret og temmelig smertefuld proces. Hver krop reagerer på sin egen måde ved piercing eller stretching. Derfor er det vigtigt at lytte til sin krop når man får lavet piercing eller stretching. Nogle oplever irritation på huden, fordi den har svært ved at ånde hvis du bruger specielle materialer, især metaller. Mens det for andre er helt ubetydeligt – de kan bruge alt fra metal, plast og glas til fossilt materiale!

I dag er der en hel industri, der beskæftiger sig med piercing, stretching og plugs. Internettet er fuld af reklamer for smykkebutikker og postordre-tjenester med vilde, smukke og ekstreme smykker – mantraet når det kommer til kropsudsmykning er: jo mere indviklet og bizart, jo bedre!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar