onsdag den 16. november 2011

Plugs – moderne piercinger


Hvad gør vi, når vores ører bliver bombarderet med høj musik? Vi holder os for dem. Men i dag bruger mange ørerne til kropsudsmykning. Øre-plugs er blevet ekstremt moderne. Et plug el. tunnel er et piercingsmykke til stretching, der er utrolig populær, især blandt unge mennesker, i hele verden.

Plugs som kropsudsmykning er ikke et nyt fænomen. Mange afrikanske stammer har udsmykket sig med enorme plugs på størrelse med underkopper (Jo større "underkop" des højere social- og økonomiske status!). Asiatiske kvinder har også altid brugt øre- og næsepiercinger eller stretching.

I dag er plugs moderne smykker, der bliver sat fast i piercede dele af kroppen. Størrelsen kan variere fra en lille blinkende sten i næseboret til en ring i tungen eller et stort stykke knogle hængende i øreflippen. Plugs bliver ikke kun brugt i ansigtet – dvs. i øjenbrynet, øjenlåget, næsen eller læben - men også i brystvorten, navlen, eller en hver anden kropsdel, man vil have udsmykket.

Plugs kan være lavet af næsten alle slags materialer - sten, træ, glas og ben til silikone, rav, plast og metal. De sidste to lader ikke huden ånde særlig godt, og det kan de virke ret irriterende for huden. Alligevel bruges metaller som bronze og kobber ofte som plugs – man må jo lide for skønheden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar